Naslovna POLITIKA Brnabić: Velike stvari su pred nama ako uspemo da sačuvamo mir

Brnabić: Velike stvari su pred nama ako uspemo da sačuvamo mir

Novi Sad, 19. marta 2023.- Predsednica Vlade Ana Brbaniæ FOTO TANJUG / STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

NOVI SAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Novom Sadu, na obeležavanju prve godišnjice od otvaranja brze pruge Beograd – Novi Sad, da će do kraja 2024. biti otvorena i brza pruga do Subotice i poručila da su velike stvari pred Srbijom, ako budemo uspeli da sačuvamo mir i stabilnost.

“U svetlu onoga što se danas dešava i što se dešavalo juče u Ohridu, ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nemamo mir i ove snove ne bi mogli da sanjamo da nemamo stabilnost i percepciju toga da će i Srbija i ovaj deo Evrope biti stabilni u budućnosti”, poručila je Brnabićeva, na svečanosti u železničkoj stanici Novi Sad.

Zahvalila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kako je istakla, za njegovu borbu za mir, stabilnost i jučerašnje napore u dijalogu Beograda i Prištine.

“To što on radi i što je uspeo da nam pametnim pregovorima obezbedi mir i staibilnost i kupi vreme da pokažemo šta sve Srbija može, da je to u stvari taj peduslov koji omogućuje i nama u vladi da sa našim partnerima i dalje radimo i svakodnevno se borimo za sve bolji kvalitet života za naše građane”, poručila je Brnabićeva.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version