PODGORICA – Albanski državljani Ljuan Hasanaj, njegov brat Ljuljzim i majka Nura, osuđeni su na po 40 godina zatvora za ubistvo policajca Milutina Lekovića, u decembru, 2019. godine.

Presudu je izrekla sudija podgoričkog Višeg suda Milena Matović, prenela je RTCG.

Stric Milutina Lekovića, Bogoljub, kazao je da je Sud doneo svoju odluku ispravno.

“Doneo je maksimalnu kaznu. Pokojnog Milutina ne mozemo vratiti, ali makar da ta kazna bude to što jeste – maksimalna kazna”, kazao je Leković.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije pozdravlja ovu presudu Višeg suda u Podgorici.

“I izražavamo žaljenje što krivični zakonik Crne Gore ne dozovljava oštriju kaznu. Smatramo da sam način izvršenja krivičnog dela, tok samog postupka, ponašanje optuženih u toku postupka koji nijednog trenutka nisu izrazili ni najmanje žaljenje i sasosećanje sa porodicom ubijenog našeg kolege nisu sudu ostavili drugu mogućnost osim da izrekne ovakvu dugotrajnu kaznu zatvora”, kazao je Rmandić.

Prema navodima optužnice, Ljuan Hasanaj je 15. decembra 2019. godine hicem iz pištolja “CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu.

Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u nameri da i njega liši života.

Tada je pištolj zakočio.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Ljuana, Ljuljzima i Nuru Hasanaj jer kod sebe nisu imali lična dokumenta.

indeksonline.rs/Tanjug