ZAJEČAR – Smrt dvogodišnje devojčice P.V. u Zaječaru, za čije teško ubistvo se sumnjiči njen očuh M.N. iz sela Donji Dejan, nastala je nasilno, zaključeno je nakon obdukcije tela.

Naime, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru je dostavljen obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu u Nišu sa zaključkom, u kojem se, pored ostalog, navodi da je kod deteta P. V., smrt nastala nasilno, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Kako je precizirano, smrt je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga.

Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Tužilaštvo će zatražiti i veštačenje mehanizma nanošenja povreda od strane Zavoda za sudsku medicinu.

Takođe, danas je tužilaštvu dostavljeno veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije Mirjane Filimonović, neuropsihijatra, koja je u svom nalazu navela da je M. N, u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Okrivljeni će biti upićen na neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, po naredbi ovog tužilaštva.

M. N. se sumnjiči da je 21.februrara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug u prethodnom periodu tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

indeksonline.rs/Tanjug