Iz sjeničkog ogranka SDA Sandžaka tvrde da SPP u Sjenici bazira kampanju na dezinformacijama obmanjujući javnost te opštine i celog Sandžaka. Za pune tri i po godine SPP nije učiničla ništa na poboljšanju uslova života građana – navede u saopštenju za javnost iz SDA Sandžaka Ogranak Sjenica, koje prenosimo u celosti.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić i njegov predsjednik odbora u Sjenici Munib Mujagić ovih dana izgovorili su niz dezinformacija i laži želeći na taj način da dezinformišu javnost i građane opštine Sjenica i cijelog Sandžaka. Ukazujemo građanima Sandžaka da SPP vršeći vlast u opštini Sjenica za pune tri i po godine nije učinio ništa na poboljšanju uslova života građana Sjenice. Iz sredstava opštinskog budžeta za toliko vremena nije asfaltirana nijedna ulica u gradu, niti urađen metar puta na seoskom području.

Sve čime se SPP hvali urađeno je iz sredstava državnog budžeta, a što je prethodno već bila ugovorila SDA Sandžaka. Nova osnovna škola, koju žele predstaviti kao svoj projekat, također, nije izgrađena iz sredstava opštinskog budžeta i novac za nju obezbjedila je SDA Sandžaka dok je bila na vlasti do 2020. godine, i to je projekat SDA Sandžaka. Sjenička kuća je objekat kojeg je započela i završila SDA Sandžaka, kao projekat koji ima za cilj prezentaciju kulturnog naslijeđa Sjenice i promociju i razvoj turizma na ovim prostorima. SPP je promijenio namjenu tog objekta i jedno reprezentativno zdanje pretvorio u biblioteku.

Pošto su Zukorlić i Mujagić prespavali cijelu prethodnu deceniju, normalno je da, ni jedan ni drugi, ne znaju da je cement-azbestne cijevi u Sjenici vlast SDA Sandžaka zamijenila još 2014-2015. godine. Ono što su oni učinili je propadanje projekta izgradnje zatvorene zelene pijace u gradu, uništenje Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela, zatvaranje Ski centra Žari i potpuno zapuštanje i nerad Opštinske uprave.

Pitamo gospodu Zukorlića i Mujagića, posebno, gdje je taj autoput preko Pešteri, na čiji početak izvođenja radova su se slikali sa najvišim predstavnicima države prije dvije i nešto više godine. Nema ni metra ni puta, ni kampa za radnike, ni ništa drugog. Sve bilo je samo obična predstava za narod. SDA Sandžaka je, vršeći vlast u periodu od 2012. do 2020. godine, uradila na stotine kilometara novih asfaltnih puteva na selu i ulica u gradu, rekonstruisala gradski vodovodi i otvorila mnoge seoske vodovode, izgradila moderno šetalište sa novim mostom i sebiljem u centru grada, izgradila Ski centar Žari sa jedinom biatlnon stazom u Srbiji, pripremila na desetine razvojnih projekata u svim oblastima života, koje je SPP vlast za vrijeme svoje vladavine uništila. Čega god da su se dohvatili, uništili su.

Pozivamo građane Sjenice da ne nasijedaju na laži i predizborna obećanja onih koji, sem ličnih interesa, ne zanima baš ništa i koji su zaustavili trend razvoja Sjenice. SDA Sandžaka ima jasan program koji građanima Sjenice garantuje ekonomski, infrastrukturni i cjelokupni društveni napredak i razvoj – stoji u saopštenju za javnost SDA Sandžaka Ogranak Sjenica.