BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem Miljane Kecmanović, majke dečaka koji je 3. maja prošle godine ubio deset osoba, trebalo da se nastavi suđenje njoj i njenom suprugu.

Miljana Kecmanović je na prethodnom suđenju iznela odbranu, negirajući krivicu, i počela da odgovara na pitanja članova porodica ubijenih i ranjenih, koji u ovom predmetu imaju status oštećenih.

Ona je, kao i njen suprug, odbila da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

Vladimir Kecmanović takođe od početka suđenja negira krivicu.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca.

U ovom sudu malo kasnije, u podne bi trebalo da počne parnični postupak protiv dečaka i njegovih roditelja, po tužbi dečaka koji je tada ranjen, odnosno njegovih roditelja.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K. K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugove iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Indeksonline / Tanjug