PODGORICA – Odlazeći crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je danas da Alabancima u Crnoj Gori nikada nije bilo bolje nego sada i da imaju slobodan izbor da ne moraju da podrže nijednog kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, Albanci u Crnoj Gori integrisani su u centralnu i lokalnu vlast.

“Slobodan je izbor albanskih partija u Crnoj Gori da se ne pozicioniraju ni sa jednim predsedničkim kandidatom. Albancima u Crnoj Gori nikada nije bilo bolje, svi integrisani u vlast, imamo takve primere u Tuziju i Ulcinju. Đukanović je na vlasti već 30 godina i povezan je sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Svi moraju biti zamenljivi, nikada nećemo imati političare koji ostaju na vlasti 30 godina. Ne živimo u Belorusiji, mi smo u Crnoj Gori”, rekao je Abazović za Juronjuz na albanskom.

On je dodao da veruje da će Jakov Milatović biti novi predsednik Crne Gore i da će rado sarađivati sa njim, kako bi se raskrstilo sa politikom prošlosti i stvorile nove, proevropske vrednosti u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, na kojima građani biraju između dva kandidata koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu glasanja, aktuelnog šefa države i lidera DPS-a Mila Đukanovića i predsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

indeksonline.rs/Tanjug