BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Hrvatin je završio svoje slobodno izlaganje, nakon čega su mu pitanja postavljali tužioci, advoakti odbrane i okrivljeni.

Belivuk je Hrvatina počeo da ispituje na prethodnom suđenju, a očekuje se da će danas nastaviti.

Hrvatin je tokom svog izlaganja ispričao da je on namamio Gorana Veličkovića Goksija da se sastane sa pripadnicima ove grupe, nakon čega su ga oteli, a potom i ubili u kući u Ritopeku.

Otkrio je i veze između vođa ovog klana sa vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom i vođom “Vračaraca” Nikolom Vušovićem, zvaog Džoni sa Vračara.

Tokom Miljkovićevog ispitivanja, koje je trajalo tri ročišta, Hrvatin je rekao da su vođe ovog klana bile glavni distributeri kokaina “južnoj tribini” na stadionu FK Partizan, navodeći da se time više bavio Belivuk, jer je Miljkovića samo zanimalo planiranje i ubistva pripadnika škaljarskog klana.

Hrvatin je ispričao svoja saznanja o ubistvima koja nisu obuhvaćena optužnicom, te je rekao da su Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini ubili Milinko Brašnjević i Ljubomir Lainović.

Naveo je da iza ubistva vođe škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hodžića na Krfu takođe stoji ovaj klan, kao i da je kasnije saznao da je trebalo da učestvuje u ubistvu, ali nije mogao zbog povrede ruke.

Okrivljeni-saradnik Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Srđan Lalić i Nikola Spasojević su se takođe nagodili sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 i 14 godina svedoče protiv klana.

Pripadnici ove grupe se između ostalog optužicom terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

indeksonline.rs/Tanjug