Zbog snežnih padavina koje su zahvatile veći deo Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane na pojačanu opreznost na zavejanim putnim i drugim pravcima i da prate obaveštenja nadležnih organa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije u stalnoj su komunikaciji sa svim činiocima u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji Srbije i spremni su za delovanje, ukoliko za tim bude bilo potrebe, a sve u cilјu zaštite života građana i njihove imovine.

U Raškom okrugu je zbog vremenskih nepogoda neprohodan put na deonici Kuti – Odvraćenica i građani se upućuju na alternativni putni pravac Raška – Novi Pazar – Odvraćenica. Takođe, bez električne energije ostala su sela Mojstir, Draga, Živče, Ribariće i Dolovo.

U Jablaničkom okrugu u Medveđi je bez struje ostalo 500 domaćinstava, dok su u Moravičkom okrugu prisutni manji kvarovi na elektro-mreži u Guči, Gornjem Milanovcu i Čačku, gde je neprohodan putni pravac Preko Brdo – Odvraćenica.

Tokom noći su na teritoriji Rasinskog okruga izvršena tri crplјenja vode u mestima Trebotin, Dašnica i Pakašnica i uklonjena pala stabla sa puta u Kralјevu. Trenutno su vatrogasno – spasilačke jedinice angažovane na obilasku terena i na uklanjanju palog drveća sa kolovoza, na više lokacija.

Na osnovu crvenog meteoalarma RHMZ-a kojim su najavlјene snežne padavine južno od Save i Dunava, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije je u petak, 31. marta ove godine, uputilo upozorenje svim štabovima za vanredne situacije u jedinicama lokalne samouprave i naložilo preduzimanje hitnih preventivnih i operativnih mera u cilјu smanjenja posledica eventualnih snežnih nepogoda.

indeksonline.rs