ZAGREB – Najviši zvaničnici Hrvatske čestitali su danas Vaskrs pravoslavnim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović istakao je u čestitki da najveći hrišćanski praznik ljudima donosi nadu i veru u pobedu života, dobra i svetlosti, u bolje sutra koje će doći usprkos teškoćama s kojima smo suočeni.

“Živimo u vremenu kada su mir, solidarnost, međusobno razumevanje i poštovanje različitosti veoma potrebni za izgradnju te bolje budućnosti”, naveo je Milanović, prenosi Hina.

Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković takođe je čestitao pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

“U ime vlade i svoje lično ime, želim da vam praznični dani proteku u miru i radosti, u društvu porodica, najbližih i najmilijih”, naveo je Plenković u čestitki.

Pravoslavni Vaskrs vernicima u Hrvatskoj je čestitao i predsednik Sabora Gordan Jandroković, koji je poželeo da taj hrišćanski praznik bude zajedničko uporište u izgradnju tolerantnijeg društva.

indeksonline.rs/Tanjug