Veliki broj sportskih, zabavnih i kulturnih manifestacija biće organizovane u Novom Pazaru povodom Dana grada.

Obeležeavanje počinje od 18. aprila, a završava se 21. aprila.

Najavljene brojne manifestacije

U utorak 18. aprila, kako je saopšteno, obeležavanje Dana grada počeće gradskim takmičenjem u odbojci na Rekreacionom centru. Istog dana u 14h planirana je dodela književne nagrade “Mirsad Duranović” u centru Duga. U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović”biće promovisana monografija 100 legendi i priča iz Starog Pazara.

Prema programu obeležeavanja ,562.rođendana Grada, u sredu 19.aprila biće organizovana tribina “Novi Pazar u istoriji kulture” u muzeju “Ras”. Najboljim učenicim biće podeljeni vaučeri za učlanjenje u biblioteku. Najbolji likovni radovi sa finala Festivala stvaralaštva mladih biće predstavljeni u Galeriji Multimedijalnog centra .

Istog dana na Rekreacionom centru najavljene su sportske manifestacije.

Od 11-13h održati prezentacija mini rukometa i promocija časova fizičke kulture za predškolce.

U četvrtak 20.aprila biće održana manifestacija predškolaca i osnovaca pod nazivom “Voljeni grade moj”.

Tadicionalna atletska manifestacija “Brzinom do zvezda” najavljena je da se održi u četvrtak na atletskom stadionu. U Muzeju Ras biće u 12h biće promovisana figurina “Pazarka”, stare više od 7.000 godina . Na fudbalskom terenu rekereacionog centra 20.aprila od 11 do 12 sati biće promovisan ženski sport.

Već tradicionalno, na Dan grada održaće se i svečana akademija na kojoj će i ove godine povelje i plakete dobiti najzaslužniji pojedinci ovog kraja.

U petak koncert na šetalištu

Prema obaveštenju Gradske uprave Novog Pazara, program se završava koncertom Aleksandre Prijović u petak 21. aprila koji je zakazan u pešačkoj zoni.

Novi Pazar se prvi put pominje 20. aprila 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu. Osnivač grada je turski vojskovođa Isa-beg Isaković , koji je kako se smatra, osnovao Sarajevo, Skoplje i Šabac.

Obeležavanje ovog datuma u Novom Pazaru se tradiconalno održavaju brojne kulturne, zabavne i sportske manifestacije.