BEOGRAD – U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 11. maj odloženo suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, zbog sumnje da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Kako je Tanjugu potvrđeno u tužilaštvu, Kostić je došao na današnje suđenje, ali je njegov branilac dostavio podnesak sudu da okrivljenom otkazuje punomoćje.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju, sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti, te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela.

Nakon Kostićevog hapšenja, njegov advokat Dimitrije Ilić je za Tanjug preneo da Kostić tvrdi da su ga osobe koje su prijavile ovaj slučaj pokrale, odnosno da su nakon njegovog hapšenja ukrale haljine iz ateljea.

Kreator je uhapšen 20. aprila prošle godine nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Kostić je, inače, već bio osuđen na Trećem osnovnom sudu u Beogradu, u junu 2021. godine, na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela – polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

indeksonline.rs/Tanjug