BEOGRAD – Po nalogu dežurnog zamenika prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu i u saradnji sa Policijskom stanicom Vračar danas je određeno zadržavanje E.D. do 48 sati zbog sumnje da je pretio policijskoj službenici, saopšteno je danas iz Prvog osnovnog tužilaštva.

Kako se navodi, E.D. je na suđenju zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u zgradi suda u Beogradu, koje je ranije izvršio, za vreme dok je čekao da ga sudija prozove pretio policijskoj službenici koja je takođe ispred sudnice čekala da je prozovu radi ispitivanja u svojstvu svedoka “da će napasti na život i telo oštećene”.

On joj je uputio niz pretnji, između ostalog da neće više raditi svoj posao, nakon čega je reagovala sudska straža, obavešten je tužilac i upućena je patrola policije koja je odmah u zgradi suda lišila slobode osumnjičenog E.D.

U roku od 48 časova osumnjičeni će biti saslušan pred tužiocem, a u daljem toku postupka biće ispitana policijska službenica, svedoci očevici i biće preduzete ostale neophodne dokazne radnje.

indeksonline.rs/Tanjug