Ovogodišnji laureati Povelje grada Novg Pazara su Elvir Švakić, za izuzetan doprinos afirmaciji Novog Pazara u inostranstvu, dr Igor Kovačević za iskazanu humanost i Rizah Trtovac za izuzetan doprinos humanitarnom radu (posthumno), odlučeno je na svečanoj sednici Skupštine.

Na zasedanju upriličenom povodom obeležavanja 562. rođendana Novog Pazara lokalni parlament usvojio je i predlog da Plaketa grada pripadne Semihi Kačar, za izuzetan doprinos razvoju ljudskih prava, Slađani Novosel, za izuzetan doprinos novinarstvu, Ljiljani Kostić, za izuzetan doprinos humaitarnom radu i Mukadesu Kašoviću, za iskazanu humanost.

“Čestitam svim sugrađanima Dan grada. U proteklih godinu dana realizovali smo niz značajnih projekata. Nastavljen je kontinuitet stvaranja najboljih uslova života za naše građane. Neki projekti su završeni, neki započeti, a ukupna vrednost investicija u naš grad prelazi 160 miliona evra. Obuhvaćene su sve oblasti od zdravstva, kulture i obrazovanja do sporta. Brojni ljudi doprineli su, svojim rezultatima, promociji Novog Pazara na najbolji način, ne samo u zemlji već i mnogo šire. Odlučili smo da danas priznanjima koja dodeljujemo odamo počast nekima od njih”, rekao je gradonačelnik Biševac u obraćanju tokom svečane sednice.