BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić poručila je danas, odgovarajući lideru Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, da neće biti tehničke vlade, kao ni nasilnog gašenja medija.

“Kažete da nam je isteklo vreme – moguće, s tim što će građani to da kažu. Mi ćemo da ih pitamo i oni će to da kažu, ali pre toga vi nećete moći da uzurpirate vlast”, rekla je Brnabić.

Ona je poručila Obradoviću da ne postoji način da se oformi “tehnička ekspertska vlada” bez volje građana i bez ikakvih institucija, na ulici.

“Sve u redu, isteklo nam je vreme, idemo na izbore, mi podnesemo ostavke, sve u redu. Nastavićemo da se borimo i iz opozicije, za onakvu Srbiju kakvu sanjamo. Nastavićemo da se borimo i za puteve, pruge, mlade, obrazovanje, za kulturu i za zdravstvo, i za Srbiju koja konačno može i sme da vodi nezavisnu i samostalnu spoljnu politiku. Radićemo to iz opozicije.

Nije problem, ali to će da kažu građani, a mi ćemo da poštujemo”, rekla je premijerka.

Nema tehničkih vlada u međuvremenu, nasilnog gašenja medija, ni ovih ni onih, nema dodeljivanja frekvancija kako vi želite, bez institucija, poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je rekla i da će štititi institucije i volju građana.

Brnabić je rekla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija kao i da je sam priznao da je bio opozicija samo aktuelnoj vlasti, a pre toga deo vlasti.

“Izletela je istina, nije rekao ja sam 25 godina opozicija svakoj vlasti nego je rekao ja sam 11 godina opozicija ovoj vlasti, zato što ste bili deo prethodne vlasti kada ste uzimali novac iz Kolubare i iz sistema EPS-a. Nije to mogla opozicija nego samo vlast”, rekla je Brnabić tokom skupštinske rasprave.

Ona je istakla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija.

“Ja vas lično ne znam, ne zelim da vas lično upoznam, ali sve što znam o vama je suprotno, od toga što kažete”, rekla je Brnabić i dodala da poslanici Marko Atlagić i Marijan Rističević poznaju njegovo nasilje, jer je fizički napao kolege.

Brnabić je podsetila i da je Obradović fizički napao i ministra zdravlja u vreme kovid krize.

“Ne znam kako ste nekonfliktan. Pričate o korumpiranom i kriminalnom režimu, a rekli ste istinitu stvar, da ste 11 godina žestoka opozicija ovoj vlasti, kao što ste bili deo prethodne vlasti”, ukazala je Brnabić.

Obradović je tokom rasprave predložio da se formira tehnička vlada koja bi, kako je rekao, donela hitne mere prevencije nasilja u društvu.

On je rekao da smo u vanrednom stanju iako ono nije proglašeno, i da ovo nije vreme za aplauze već samo za tugu i saučešće, za nacionalni mir i slogu, ali i za odgovornost.

Obradović je zatražio da vlada podnese ostavku, da se otkaže miting u Beogradu 26. maja, kao i ukidanje nacionalne frekvencije TV Pink.

indeksonline.rs/Tanjug