BEOGRAD – U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je ponovo odložen početak suđenja modnom kreatoru Darka Kostića, zbog sumnje da je 19.aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u špajzu u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje.

Suđenje je odloženo jer se Kostić nije pojavio u sudu, a nije ni doveden od strane policije, što je sudija naložila na prethodnom suđenju.

Danas je sudija zatražila od policije da se izjasni zbog čega Kostić nije doveden na suđenje, a nakon toga će razmotriti raspisivanje poternice.

Sledeće suđenje će naknadno biti zakazano, a ovo je već četvrti put da se odlaže početak.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela.

Nakon Kostićevog hapšenja njegov advokat Dimitrije Ilić je za Tanjug, preneo da Kostić tvrdi da su ga osobe koje su prijavile ovaj slučaj pokrale, odnosno da su nakon njegovog hapšenja ukrale haljine iz ateljea

Kreator je uhapšen 20. aprila prošle godine nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u junu 2021. godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela-polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

indeksonline.rs/Tanjug