BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je prikazivanjem pisanih dokaza nastavljeno ponovljeno suđenje Darku Šariću i njegovih 15 saradnika, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Na suđenju je danas nastavljeno sa čitanjem pisanih dokaza koji su izvedeni u prethodnom postupku, a među kojima se i nalaze priznanice o predatom novcu između Radovana Štrbca i Mileta Jerkovića.

Prikazani su i ugovori o vođenju i otvranju deviznih računa u Metals banci, uplata efektive na deviznu štednju, kao i kartice za partiju.

Takođe, prikazane su potvde o privremeno oduzetim predmetima, zapisnici o pretresanju stanova i drugih protorija optuzenih i za[pisnici o uviđaju.

Fotografije zaplenjenih telefona i laptopova su takođe prikazane, kao i registratori koji su pronađeni u hotelu “Patria” u Subotici, a u kojima se između ostalog nalazi i ugovor o kupoprodaji nepokretnosti.

Pored Šarića u ovom postupku sudi se i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Šrtbcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću, Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Sud je na nekom od prethodnih suđenja doneo rešenje da se Bojan Stanojkoviću sudi u odsustvu.

Za Stanojkovićem je raspisana poternica 19. aprila prošle godine, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Stajnojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Pripremno ročište po toj optužnici još nije održano, nekoliko puta je odlagano.

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

indeksonline.rs/Tanjug