NOVI SAD – Poljoprivrednici iz više mesta u Vojvodini koji danas protestuju, stigli su i u Novi Sad, gde su sa četrdesetak traktora parkirani kod platoa Novosadskog sajma.

Putevi za sada nisu blokirani, a saobraćaj se u tom delu grada odvija bez prekida.

Prema rečima poljoprivrednika Mileta Slankamenca, cilj protesta nije uznemiravanje građana, već skretanje pažnje na tešku situaciju u kojoj se nalaze poljoprivrednici.

“Ništa od naših zahteva nije prihvaćeno. Odmah je odbijen zahtev za dizel i zaštitnu cenu mleka. Danas se skupljamo, a za sutra ćemo videti, ima ideja i da se nešto blokira, ali sve ćemo rešavati prvo zajedno, a onda i svako udruženje posebno”, izjavio je on.

Poljoprivrednik Đoka Ćurčić ispred Udruženja “Inicijativa za opstanak poljoprivrede”, koji je u ponedeljak bio na razgovorima u Vladi Srbije, naveo je da su poljoprivrednici i stočari u izuzetno lošem stanju i da će teško pregurati do naredne godine.

“Bilo je veoma veliko ulaganje u ratarstvu, ove cene i šta se dešava ovog momenta na tržištu Srbije i cele Evrope je jako teško za nas. Mi gubimo po hektaru oko 500 evra ovog momenta na ove cene,” rekao je on.

Zahteve poljoprivrednika je potpisalo devet udruženja, a ukoliko ne bude odgovora nadležnih, proteste najavljuju i za sutra.

indeksonline.rs/Tanjug