BEOGRAD – Lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da taj pokret podržava protest koji su danas organizovale stranke parlamentarne opozicije, navodeći da je u pitanju ”stvar građanske dužnosti i moralne obaveze”.

„Nismo učestvovali na tim sastancima jer su organizovani u Skupštini Srbije. Mi nismo parlamentarna opozicija, pa nismo mogli fizički da im prisustvujemo, ali imamo komunikaciju sa kolegama iz više opozicionih strana i u toku smo s tim dogovorima. Svoje članove, ali i sve građane, pozvali smo da uzmu učešće u protestu. Mislim da nije važno to ko je zvaničan organizator protesta, došli bismo na skup i kao obični građani“, istakao je Ponoš za N1.

On kaže da je stvar građanske dužnosti i moralne obaveze da se izrazi protest zbog, kako tvrdi, neodgovarajućeg odnosa vlasti prema onome što se desilo, ali i prema svima koji su odgovorni za to.

”Ne radi se samo o onima koji su potegli obarač, već i onima koji su tu pušku postavili na scenu, a govorim i o vladi i o medijima koji su stvarali takvu atmosferu u društvu“, poručio je Ponoš.

indeksonline.rs/Tanjug