Na sednici Glavnog odbora Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori održanoj danas u Rožajama doneta je odluka da se povuče podrška Pokretu Evropa sad na predstojećim parlamentarnim izborima.

Takođe, doskorašnji predsednik stranke Seid Hadžić je isključen iz partije.

– Seid Hadžić, doskrošanji predsednik SPP jednoglasno je isključen iz članstva partije zbog, kako je nepobitno utvrđeno, grube zloupotrebe funkcije, plasiranja neistinitih informacija u svrhu lične koristi i brojnih kršenja statuta partije što je sve dovelo do narušavanja ugleda partije i gubitka parlamentarnog statusa SPP. Kako je detaljnom analizom dešavanja u posljednjih mesec dana utvrđeno iz više izvora, uključujući i funkcionere Pokreta Evropa sad, Seid Hadžić je mimo volje i protivno odlukama partije samoinicijativno a po nekim informacijama u saradnji sa pojedinim funkcionerima PES, delegirao sam sebe na poziciju koja je načelno dogovorena za SPP na listi PES za predstojeće parlamentarne izbore – stoji u saopštenju SPP.

Kako navode, koristeći javna mimoilaženja u PES u posljednjih mesec dana, Hadžić je obamanuo rukovodstvo SPP i ulogu pregovarača u ime stranke nezakonito i mimo odluka partije preuzeo isključivo na sebe, kako nam je i potvrđeno od pojedinih funkcionera PES.

– Imajući sve navedeno ali i mnogo toga još, Glavni odbor SPP je jednoglasno donio odluku da se Seid Hadžić isključi iz Stranke pravde i pomirenja kao i potvrdio raniju odluku predsedništva da Seid Hadžić ne predstavlja Stranku pravdu i pomirenja na listi Evrope sad za kandidata za poslanika u Skupštini Crne Gore – poručuju iz SPP.

Iz strnke su istakli da, analizirajući sve dostupne informacije o ulozi pojedinih funkcionera PES, neprofesionalnom odnosu vrha stranke pa i uceni tog pokreta u vezi izbora imena kandidata SPP na njihovoj listi, jednoglasnom Odlukom Glavnog odbora odlučeno je da stranka povuče podršku tom Pokretu kao nepouzdanom partneru.

– I to partneru koji očigledno pokušava staviti pod svoju kontrolu, ne samo pojedince nego i čitave partije, a kako SPP zastupa interese pre svega Bošnjačkog naroda, apsolutno je neprihvatljiv i najmanji vid ucene od bilo koga, pa taman taj pokret osvojio i 80 procenata glasova na narednim izborima. Bošnjaci nisu na prodaju, ne pristaju na ucenu i ne pristaju da im neko drugi određuje ličnosti koje će ga predstavljati. DPS je to pokušavao deset godina pa nije uspeo i prosto nam nije jasno na osnovu čega su kolege iz PES pomislile da i oni to mogu uraditi. Nažalost, nakon izuzetno korektne saradnje sa sada već predsjednikom države gospodinom Jakovom Milatovićem u toku predsedničke kampanje, ovoga puta kolege iz PES su se poneli krajnje nekorektno što svakako ne može biti prihvaćeno od strane SPP. Na sednici Glavnog odbora je pored trenutne situacije naglašeno da je podrška gospodinu Milatoviću bila ispravan potez i da na osnovu dosadašnjeg rada, a nadamo se i u budućnosti, predsednik države itekako zavređuje našu podršku – ističe se u saopštenju SPP.

indeksonline.rs/pobjeda.me