BEOGRAD – Način na koji je država Srbija odgovorila na masovno ubistvo u školi “Vladislav Ribnikar” uzet je u celom svetu kao primer odlučne i efikasne reakcije, kakva nije postojala u mnogo većim i razvijenijim državama, istakao je danas član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović.

“Predlozi mera koje je odmah posle tragedije izneo predsednik Aleksandar Vučić, a Vlada već sutradan usvojila, primer su udžbenika za mnoge države koje se suočavaju, ili će se, ne daj Bože, nekada možda suočiti sa sličnom tragedijom”, navodi se u pisanoj izjavi.

Prema rečima Stefanovića, podržati predsednika Vučića danas, nije političko pitanje, pošto tragedija koja nas je zadesila nije se izrodila iz sfere politike, niti rešenja za nju mogu biti politička.

“Podrška predsedniku Vučiću je danas stvar ispravne odluke svakog od nas da ponovo damo poverenje jednom lideru, koji je nebrojeno puta pokazao da ume da rešava i najteže i nezamislive probleme”, napomenuo je Stefanović.

On je ocenio da je politizacija tragedije, koju, kako kaže, “besramno sprovodi deo opozicije”, ružno lice našeg društva.

“Šta reći o ljudima koji su planirali politički protest na ulici za treći dan žalosti zbog poginulih đaka? Kakvu Srbiju nude oni koji nad 17 svežih humki traže smenjivanje predsednika i Vlade i ništa drugo? To su ljudi koji će dopustiti da nam se ponove i ‘Vladislav Ribnikar’ i Mladenovac. Zato što njihova prva briga nije narod i nije Srbija, već samo vlast nad tim narodom i vlast nad Srbijom”, naveo je Stefanović.

On je dodao da je zato danas više nego ikad potreban odgovor ubedljivo većinske Srbije, “one koja je znala da se izbori i sa poplavama i da dočeka migrante i da kroz pandemiju prođe sačuvana”.

“Potreban nam je jasan glas Srbije koja ne želi da joj se ponovi ubistvo dece u školi. Ta Srbija dobro zna da za predsednika ima čoveka koji je u stanju da pronađe i ostvari rešenja koja će je zaštititi od svakog pa i naizgled nerešivog problema. Sada to treba jasno i da kaže. Prilika za to je veliki, narodni skup u Beogradu, pred Narodnom skupštinom 26. maja”, kaže Stefanović.

indeksonline.rs/Tanjug