Priboj – Protiv Igora A. podneta je krivična prijava za krivično delo ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika. On se sumnjiči da je u noćI između subote i nedelje,tokom tuče u jednom kafiću u Priboju, usmrtio sugrađanina Ervina Ć.

– Igor A. je i dalje u bekstvu. Policija i dalje traga za osumnjičenim, a za njim je raspisana policijska potraga. Međutim, za raspisivanje poternice još uvek se čeka odluka nadležnog suda, potrđeno je za agenciju RINA.

Osim osumnjičenog Igora A., krivična prijava podneta je protiv još troje lica koji se sumnjiče da su načinili krivično delo pomoć učinocu nakon izvršenog krivičnog dela,a to su: N.G. (22), pripadnica granične policije inače devojka osumnjičenog za ubistvo, M.A. (65) Igorov otac, inače policajac u penziji i S.M. (26) Igorov rođak.

Osumnjičeni za ubistvo i sam radi u policiji, međutim tokom izvršenja krivičnog dela za koje se sumnjiči nije bio na dužnosti. Upravo zbog njegovih kontakata, Pribojci su u razgovoru sa medijima izrazili sumnju da je Igor A. najverovatnije prešao u neku od susednih zemalja, preko divljih graničnih prelaza kojim je ispresecana opština Priboj.

– Traže ga po Priboju i Prijepolju, a kod nas je mnogo divljih graničnih prelaza, pa je lako mogao da pređe u Bosnu i Hercegovinu ili u Crnu Goru. Prema onome što smo čuli priča se da je nelegalno prešao u blizinu Rudog, preko reke Uvac. Ervina niko neće vratiti njegovoj porodici, to je ogroman gubitak. Nadamo se samo da će mladić koji ga je pretukao biti uhapšen i da će pravda bar na neki način biti zadovoljena. Svi smo čitali o onom dečku Jetmiru iz Crne Gore što je ubio devojku u Beogradu i pobegao preko granice. Nadamo se da ovo neće biti isti takav slučaj, rekli su ranije za RINU žitelji opštine na Limu.

Ubijeni Ervin Ć. biće sahranjen danas na groblju u Priboju.

indeksonline.rs/RINA