BEOGRAD – Policija je uhapsila šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su J. D. (1973), D. K. (1959), A. S. (1982), Ž. Š. (1983), B. G. (1993) i D. M. (1989).

Sumnja se da su oni, od septembra 2022. do maja 2023. godine, vrbovali ženske osobe da se bave prostitucijom, a potom iznajmljivali stanove na teritoriji Beograda u kojima su se one nalazile sa klijentima.

Osumnjičeni se terete i da su putem društvenih mreža organizovali oglašavanje prostitucije, podvodili više od 10 devojaka kojima su organizovali prevoz do klijenata.

Novac dobijen od prostitucije su, kako se sumnja, pripadnici organizovane grupe delili između sebe.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje su oni koristili policija je pronašla 203.000 dinara, 3.200 evra, 39 mobilnih telefona, 3 laptopa, koji su, kako se sumnja, korišćeni za evidenciju o devojkama koje pružaju seksualne usluge, evidenciju o zarađenom novcu, o početku i završetku pružanja seksualne usluge korisnicima usluga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug