Naslovna POLITIKA Vučić: Srbija će sprovesti mere koje će povećati sigurnost građana

Vučić: Srbija će sprovesti mere koje će povećati sigurnost građana

Foto:Tanjug/AP/Jason DeCrow

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će Srbija doneti mere koje će povećati sigurnost svih i najavio da će u narednih mesec dana biti sporovedena akcija razoružanja, i da je već tokom prvog dana oduzeta velika količina oružja.

“Dovešćemo još veći broj policajaca. Srbija je zemlja u kojoj se dve godine nije desilo nijedno mafijaškjo ubistvo i na to sam veoma ponosan. Nastavićemo da gradimo i ulažemo u zemlju, a oni neka prete. Ja sam i danas bio na poslu kada su pretili da će skidati glave”, rekao je Vučić tokom gostovanja na TV Hepi.

Istakao je da je očekivao da će opozicija pokazati pijetet prema žrtvama, ali da su se već u petak sastali kako bi organizovali skup.

“Hoće da iskoriste emocije građana. Kada ne možete da izađete sa programom, planom i idejama, uvek gledate da iskoristite spoljne događaje. A najgore je kada koristite nešto što ni sa jednom vlašću veze nema”, rekao je Vučić.

Dodao je da je u regionu komentarisano da je “Vučić ispao budala jer je komentarisao majicu”.

“Nije Vučić ispao budala, nego ste vi ispali neznalice. Deca 2001-02. godište nosi majicu – Generacije 88”, rekao je Vučić.

Naglašava da se ponovo čulo kako je “Vučić nosio pušku oko Sarajeva.

“Samo kada znate, sa Šešeljem kad sam bio imao sam stativ. Kao što vidite nigde puške nema. Ali ja sam tad pomagao to je bila radikalska kamera. Ima jedna druga slika gde sam nosio kišobran. Ali sve su lagali. Pokažite mi pušku. Reč je o patološkim lažovima”, rekao je Vučić i tom prilikom pokazivao arhivske fotografije.

Predsednik Srbije je pitao i “zašto je Vučić prva vest ceo dan u regionu?”.

“Kad je kod nas prva vest, Plenković ili Milanović. Nikada nisu prva vest. A šta mislite zašto? Pa biće da nešto dobro radim za ovu zemlju. Neće biti da su se zabrinuli za našu zemlju već da nešto dobro radim. I to me samo još više motiviše da nastavim da radim dobro za ovu zemlju”, rekao je Vučić.

Dodao je da je jako blizak sa svojom majkom i da ga pogađaju uvrede koje se na protestima čuju protiv nje, ali da malo tvrđe govore o emocijama, i da kada god ga majka pozove preko telefona, po njenom glasu čuje da joj je teško.

“Zato ja izbegavam kada tokom ovako teških dana razgovaram sa njom. Šta da kažem za Brkića, pusti budalu. Nije on budala, on je samo rekao ono što najveći deo njih želi. Nemojte da mislite da sam toliko glup da ne znam da to i stvarni organizatori to misle. A za glavnog organizatora su uzeli čoveka koji su rekli da će moji stariji sin završiti u šahtu kao Gadafi. To vam je organizator protesta protiv nasilja”, naveo je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version