BARSELONA – Dosadašnji kapiten košarkaškog kluba Partizan Kevin Panter dogovorio je dvogodišnji ugovor sa Barselonom, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Jurohups.

Ovaj sajt navodi da je Panter dobio bruto oko šest miliona evra za dvogodišnji ugovor sa Barselonom. Američki košarkaš bi u katalonskom klubu trebalo neto da zarađuje između 1,7 i 1,8 evra po sezoni.

Panteru je prethodne dve sezone bio član Partizana, a američkom košarkašu je istekao ugovor sa “crno-belima”. On je navodno imao ponude Reala i Panatinaikosa, ali je prihvatio da nastavi karijeru u Barseloni.

Mundo Deportivo navodi da je odlazak Nikole Mirotića iz Barselone otvorio put Panteru da potpiše ugovor sa katalonskim klubom. Dosadašnji kapiten Partizana bio je velika želja novog trenera Barselone Rodžera Grimaua, koji je nasledio Šarunasa Jasikevičijusa.

Panter (30) je prošle sezone sa Partizanom izborio plasman u četvrtfinale Evrolige gde su “crno-beli” eliminisani od Reala, a sa beogradskim klubom osvojio je regionalnu ABA ligu. On je prošle sezone u Evroligi prosečno postizao 16,1 poen i imao je 2,1 skok i 2,5 asistencija po utakmici.

Panter je pre Partizana igrao za Lavrio, Antverpen, Rosa Radom, AEK, Virtus, Olimpijakos, Crvenu zvezdu i Olimpiju Milano.