Gradskoj upravi održan je sastanak u vezi sa projektom “Sigurnost žena i devojčica na teritoriji grada Novog Pazara“, koji sprovodi Grad Novi Pazar uz finansijsku podršku Entiteta Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, pomoćnog organa Ujedinjenih nacija.

Sastanku su prustvovali Tijana Milošević , project associate UN Woman, Srna Ignjatović, project assistant UN Woman., Banina Muderizović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, Ulfeta Demčović članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja a ujedno i članica Saveta zarodnu ravnopravnost, predstavnica Centra za socijalni rad, predstavnici udruženja “ReAct”, predstavnici Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Na sastanku je bilo reči o dosadašnjim aktivnostima projekta, a između ostalog, predstavljeno je istraživanje “Položaj žena u Novom Pazaru”, lokalnog udruženja “ReAkt”.

Navedeno israživanje predstavlja završenu prvu fazu projekta “Sigurost žena i devojčica u javnom prostoru na teritoriji grada Novog Pazara”, i ima značajnu ulogu u realizoaciji druge faze, koja se odnosi na izradu Akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u gradu.

Sastavni deo druge faze projekta je nabavka mobilijara za potrebe dvorišta Centra za socijalni rad. Završetak realizacije projekta je planiran za kraj avgusta tekuće godine.

indeksonline.rs