NOVI PAZAR – Poput Erhana Mašovića i u Austriji stasava još jedan fudbalski majstor, mladi fudbaler sa područka Sandžaka koji je u sebi sjedinio sandžačku hrabrost, oštrinu , beskompromisnost i inspiraciju fudbalskom magijom i austrijsku disciplinovanost, posvijećenost, odgovornost i rad i samo rad.

Samed Suljović rodjen septembra 2006. godine svoju je fudbalsku priču započeo je sa osam godina u klubu FC Viena 1894 u najmladjim kategorijama. Već je tu pokazao da se radi o velikom fudbalskom talentu kada je proglašavan za najboljeg fudbalera , pa je odmah zapao za oko fudbalskim szručnjacima i sa 14 godina prelazi u klub St.Polten U 15.

Ove godine 1. januara potpisao je profesionalni ugovor sa ekipom zeleno bijelim AKA Rapidom U 18 i to kao jedan od najmladjih fudbalera u postavi ovog tima.On je jedan od onih fudbalera koji su multifunkcionalni i mogu igrati uspješno na nekoliko pozicija. S obzirom da je izuzetne fizičke konstitucije i da je nestvarno brz, jednako uspješno može igrati u odbrani posebno na mjestu ofanzivnog lijevog i centarhalfa, ali i u napadu i u nekim periodima i sezonama bio je jedan od najboljih strijelaca ekipe.Ono što ga pored toga još krasi je ljubav sa kojom igra fudbal pa je zbog toga izuzetno kreativan, maštovit, ima fenomenalan pregled igre, njegove lopte “imaju oči” kako to vole reći fudbalski komentatori i prosto plijeni svojom igrom i pojavom na terenu.Sve je to onaj sandžački dio njega.

S obzirom da živi u glavnom gradu Austrije Beču usvojio je prosta i jasna pravila koja omogućuju mladom fudbaleru da uspije-disciplina, mnogo rada i odricanja uz veliku želju da uspije.

I naravno ono bez čega bi sve bilo skoro nemoguće a to je veliko razumjevanje i podrška porodice.
Pratićemo kako će se razvijati karijera Sameda Suljovića s obzirom i na činjenicu da mu austrijski fudbalski stručnjaci predvidjaju odličnu karijeru.

Za ovog mladog fudbalera već su zainteresovane i reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije ali i mnogi klubovi čiji skauti su zapazili Samedov talenat i prate utakmice koje igra.

Samedu želimo prije svega zdravlje a sigurno je da će ovaj šesnestogodišnjak, naše gore list, ostvariti svoje fudbalske snove.

Indeksonline