Naslovna HRONIKA Ukinuta presuda za ubistvo bračnog para u Brodu, ponavlja se suđenje Vladičiću

Ukinuta presuda za ubistvo bračnog para u Brodu, ponavlja se suđenje Vladičiću

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Danko Vladičić osuđen na kaznu zatvora od devet godina zbog ubistva bračnog para bošnjačke nacionalnosti tokom oružanih sukoba u Bosni i Hercegovini 1992. godine i naložio sudu da mu ponovo sudi, objavljeno je na sajtu suda.

Kako se navodi, Odeljenje za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu usvojilo je žalbu branioca okrivljenog i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

U persudi se navodi da se žalbom branioca okrivljenog osnovano ukazuje da, ni nakon sprovedenog postupka, činjenično stanje nije potpuno utvrđeno, što je dovelo i do bitne povrede odradaba krivičnog postupka.

Prvostepenom presudom Vladičić je zbog izvršenja krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništa osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 9 godina, a tom presudom bio je oglašen krivim zato što je 18. avgusta 1992. godine u mestu Brod na Drini kao pripadnik srpskog naroda lišio života dva civila muslimanske veroispovesti.

U ukinutoj presudo se navodi da je tog dana u noćnim satima, namazan crnom kremom po licu i naoružan vojničkom puškom, došao do barake u kojoj su stanovali R.V. i T.V, ušao u njihov stan i iz vojničke puške ispalio u njih dva projektila.

R.V. i T.V. su rešnjem Osnovnog suda u Foči od 2. juna 2005. godine proglašeni za umrle s obzirom na to da njihovi posmrtni ostaci nisu pronađeni.

Tanjug

Exit mobile version