BEOGRAD – Nakon obilnih padavina tokom popodneva pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice (VSJ) angažovani su na crpljenju vode na teritoriji Novog Pazara, Trstenika, Aleksandrovca i Kragujevca, saopšteno je večeras iz MUP-a.

U opštini Knjaževac, u selu Novo Korito u Koritanskoj reci, pripadnici VSJ Knjaževac evakuisali su lice iz poplavljenog traktora.

Pripadnici VSJ Knjaževac – tri vatrogasca-spasioca sa vozilom, izvršili su spasavanje i evakuaciju lica.

U Raškom upravnom okrugu, U Novom Pazaru, usled obilnih padavina koje su počele u 17.15 časova došlo je do povećanja vodostaja reka koje se do sada nisu izlile iz rečnih korita.

Više vatrogasnih ekipa je na terenu angažovano na crpljenju vode.

U Nišavskom upravnom okrugu, u Gadžinom Hanu tri izvorišta pijaće vode su zamućena i zabranjeno je korišćenje vode za piće i tehničke vode.

Obezbeđena je cisterna JP Direkcije za distribuciju vode za piće.

Usled padavina u Rasinskom upravnom okrugu koje su poruzrokovale pojavu podzemnih voda pripadnici VSJ Kruševac, u toku dana su imali šest crpljenja vode iz podrumskih prostorija.

Pripadnici VSJ Kruševac trenutno su angažovani na crpljenju vode iz vešernice Doma zdravlja u Aleksandrovcu i na više lokacija u Trsteniku, kao i na obilasku kritičnih tačaka i upozoravanju stanovništva u Brusu, Pojatu, Aleksandrovcu i Trsteniku.

Na snazi je ukupno 35 vanrednih situacija, a tokom današnjeg dana vanredna situacija proglašena je na celoj teritoriji grada Prokuplja i opštine Medveđa, Kuršumlija i za deo teritorije Požega (MZ-6) i Majdanpek (za MZ Vlaole), dodaju iz MUP-a.

indeksonline.rs/Tanjug