POGORICA – Predsednik tehničke vlade Crne Gore Dritan Abazović, pozdravio je danas podizanje optužnice u slučaju koji je u javnosti nazvan “stanovi” i izrazio nadu da će država nakon konačnog pravnog epiloga u ovom slučaju biti obeštećena.

Abazović je podsetio da je u oktobru prošle godine podneo krivičnu prijavu u slučaju “stanovi” zbog neosnovane, vanproceduralne dodele preko 500 stanova ljudima kojima su ti stanovi, kako kaže, bili najmanje potrebni, navodi RTCG.

“Podigao sam krivičnu prijavu, hvala bogu da se nešto dešava. Ja se ne radujem ničijoj muci, neka ti ljudi pokušaju da dokažu svoju nevinost”, izjavio je crnogorski premijer.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je danas optužnicu protiv 12 osoba zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj kao članovi bivše komisije vlade Crne Gore i dodelom stanova i povoljnih kredita oštetili državni budžet za više od 2,6 miliona evra.

“Zadovoljan sam i zahvalan svom pravnom timu i nadam se da će država tražiti obeštećenje, ako dobijemo konačan pravni epilog ovog slučaja”, rekao je Abazović.