PODGORICA – Crna Gora danas obeležava 13. jul – Dan državnosti, a predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović u čestitki poručuje da je Crna Gora danas zemlja sa najvećim rastom u regionu i da je, kako kaže, položila mnoge demokratske ispite, ali da su pred njom i mnogi izazovi.

“Danas smo zemlja sa najvećim ekonomskim rastom u regionu, sa najmanjom stopom nezaposlenosti i najvećim rastom turističke privrede i zemlja koja uspostavlja demokratske standarde”, kaže Abazović.

Dodao je da su u pomirenoj atmosferi održani predsednički i parlamentarni izbori, a distribucija pravde nikad nije bila veća.

“Čeka nas još izazova koji nisu lagani, ali ako nastavimo na ovaj način da brinemo o javnom interesu, da državi vraćamo svoja dobra, da ojačavamo građanina u ekonomskom smislu, onda sigurno svi ciljevi nisu nedostižni”, naveo je Abazović.

Istakao je da je najvažniji cilj da Crna Gora što pre postane članica Evropske unije, te da su u spoljnoj politici postignuti vidljivi i rezultati za ponos. Oni će, dodao je, biti biti istorijski tek onda kada oni budu valorizovani na način na koji to želi ogromna većina građana Crne Gore.

“U tom kontekstu sačuvajte dobru energiju, dobro raspoloženje, da zajednički radimo za dobrobit naše države, da uvek branimo nacionalne interese Crne Gore i da zajednički postižemo zajedničke uspehe koji će služiti svim generacijama na ponos. Neka vam je srećan 13. jul Dan državnosti, a Crna Gora neka je večna”, poručio je Abazović u video poruci objavljenoj na Tviteru.

Podsetio je da je na ovaj dan prošle godine otvoren auto-put, najveća investicija u istoriji zemlje, a da danas ovaj praznik građani Crne Gore dočekuju u mnogo boljoj atmosferi.

Tanjug