BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Borka B. (34) zbog sumnje da je 3. marta oko 2 časa posle ponoći ispred jedne kuće u Železničkoj ulici u Zemunu aktivirao i bacio ručnu bombu M-75, i tom prilikom oštetio četiri vozila.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

Kako Tanjug saznaje, bombu je Borko B. kako se sumnja bacio na kuću vođe navijača Partizana Nemanje Bojovića zvanog hemija, koji je inače i ranjen iz pištolja sredinom januara.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da je Borko B. 3. marta ove godine došao svojim automobilom do pomenute kuće, izašao iz vozila i stao sa leve strane, te aktivirao i bacio ručnu bombu M-75 ispred kuće, nakon čega se svojim automobilom udaljio sa lica mesta.

Usled eksplozije bombe oštećena su četiri automobila koja su se nalazila na improvizovanom parkingu ispred kuće.

Ukupna šteta procenjena je na 2.049.836,91 dinara.

Tanjug