BEOGRAD – U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Ognjen D. (33) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio N.M. (18), čiji su delovi tela pronađeni u stanu osumnjičenog.

Ognjenu D. se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Ognjenu D. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage. sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio oštećenog N.M.

To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je N.M, sa kojim je bio u emitivnoj vezi, došao kod njega u stan, osumnjičeni ušao sa njim u verbalni i fizički sukob, te ga je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

Potom je te delove tela rasporedio u veću pvc kutiju, manje pvc bure, jedan manji balon za vodu i jednu pvc kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela pokojnog, odnosno sve njegovo tkivo i kosti i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove.

Tanjug