BEOGRAD – U većem delu Srbiji sutra sunčano i osetno toplije, a krajem dana i u toku noći u Bačkoj i Banatu moguća je izolovana pojava pljuskova i grmljavine.

Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 34 do 37 stepeni, saopštio je RHMZ.

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uveèe u skretanju na jugoistočni.

U Beogradu sunčano i toplije. Najniža temperatura oko 22, a najviša oko 36 stepeni.

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uveèe u skretanju na jugoistočni.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana – do 31. jula:

U utorak u većem delu sunčano i još toplije – u centralnoj i južnoj Srbiji sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepen.

Krajem dana na severu, a u sredu i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni.

U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jaèine.

U četvrtak razvedravanje uz pojačan severozapadni vetar i osetno svežije, a uz više promenljive oblačnosti samo će sredinom dana i posle podne lokalno biti uslova za kratkotrajnu kišu. Maksimalna temperatura od 23 do 27, samo na istoku i jugu zemlje još ponegde do 30 stepeni.

U petak i subotu, 28. i 29. jula, jutra sveža, tokom dana sunčano i umereno toplo. Novo prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom očekuje se u subotu krajem dana na severu, a u nedelju, 30. jula, i u ostalim krajevima.

U ponedeljak pojačan severozapadni vetar, uz postepeno razvedravanje sa severa.

Tanjug