BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP-SBPOK-a, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, presekli su još jedan kanal krijumčarenja marihuane i uhapsili više članova organizovane kriminalne grupe.

Uhapšeni su M. B. (51), M. V. (41), D. D. (73), K. P. (47), Ć. M. (44), N. S. (32) i N. A. (40), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv M. B. i D. D. biće podneta krivična prijava i zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u sopštenju MUP-a.

Oni se terete da su, od početka ove godine, na teritoriji Srbije proizvodili i prodavali marihuanu.

Prilikom pretresa na dve lokacije, u mestu Petrovčić u Surčinu i u Grockoj, pronađene su dve improvizovane laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjeno je oko 2.400 stabljika ove biljke, dva pištolja, kao i novac u različitim valutama.

U mestu Petrovčić policija je pronašla u iznajmljenom hangaru, laboratoriju za proizvodnju marihuane sa oko 1.184 stabljika prosečne visine 110 cm, kao i obrane delove biljaka, koji su bili pripremljeni za sušenje i za dalju distribuciju.

Pretresom podrumskih prostorija iznajmljene kuće u Grockoj pronađena je još jedna laboratorija za proizvodnju opojne droge marihuane u veštačkim uslovima sa oko 1.200 stabljika prosečne visine 90 cm.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs/Tanjug