BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je predsednik Crne Gore dočzajednička sednica Vlada dve države biti održana u naredna dva ili tri meseca.

“Dočekali smo ga kao malo koga, trudimo se da budemo dobri domaćini. Ovde kod nas u Srbiji svakome je dozvoljeno da kaže šta želi, na način koji želi, nikada se ni na koga nismo ljutili. Za nas je jedino uvredljivo ako nam neko kaže da nismo dobri domaćini, sve ostalo je pitanje politike, diskusije, razgovora i dijaloga”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara na koji način i kako je dočekan predsednik Crne Gore.

Vučić je upitao da li može da se seti neko kome je spremio i večeru i zvanični ručak.

“Ja ih znam dvojicu, u šest i po, sedam godina koliko sam predsednik. Pri tome sam gotovo sve vreme zvanične posete sa predsednikom Crne Gore. Na aerodromu ga je sačekao ministar spoljih poslova (Ivica Dačić). Ko je mene sačekao u Podgorici? Ko me sačekao bilo gde da idem, možda su me dvojica predsednika dočekali u životu na aerodromu”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da kada pokažete svoje gostoprimstvo na najbolji način opet nađe neko nešto da mu smeta.

“To je kada tražite, ne zato što stvarno postoje neki razlozi, već kada tražite dovoljan razlog da se sa nekim svađate, da prebacujete i tražite nešto što je loše, poručio je Vučić i dodao da Milatoviću Srbija želi uspešan mandat.

“Obojica znamo koliko ima problema u našim odnosima i obojica samo spremni sasvim sigurno da koliko- toliko radimo da ti problemi budu manji. Jedan problem manje da bude u našim odnosima je jedan uspeh više i mislim da je značajno postignuće za sve nas”, rekao je on i poručio da su Milatović i članovi Vlade uvek dobrodošli.

“Uveren sam da ćemo u naredna dva, tri meseca imati zajedničku sednicu dve vlade”, poručio je predsednik Srbije.