Rusija je tokom noći izvršila vazdušni napad na Kijev i druge delove Ukrajine, saopštila je danas ukrajinska vojska, dodajući da je čitava teritorija zemlje bila oko tri sata pod upozorenjem za vazdušnu opasnost.

Šef kijevske vojne administracije Serhij Popko napisao je na Telegramu da je ukrajinska protivvazdušna odbrana uništila ruske projektile koji su se kretali u pravcu Kijeva, preneo je Rojters.

Ukrajinska komanda ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane precizirala je da je tokom noćašnjih ruskih vazdušnih udara ukrajinska PVO uništila četiri krstareće rakete iznad severne i centralne Ukrajine.

Ukrajinska komanda ratnog vazduhoplovstva i PVO je potvrdila da je u napadu učestvovalo pet ruskih strateških bombardera.

Ruska PVO uništila dva ukrajinska drona iznad Brjanske i Kurske oblasti.

Ruska PVO je uništila dve bespilotne letelice kojima su ukrajinske snage protekle noći i jutros pokušale da napadnu ciljeve u Brjanskoj i Kurskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

“Kijevski režim je 27. avgusta, tokom noći i u jutarnjim časovima ponovo pokušao teroristički napad na teritorije Brjanske i Kurske oblasti Ruske Federacije korišcenjem bespilotnih letelica”, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, prenosi TAŠ.

naslovi.net