Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu u Sinsinatiju, pošto je pobedio prvog tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa sa 2:1 po setovima 5:7, 7(9):6(7), 7:6(4).

Đoković je do svoje treće titule u Sinsinatiju stigao posle tri sata i 50 minuta igre.

U prvom setu, Đoković je prvi stigao do brejka i poveo 4:2, ali je Alkaras brejkovima u sedmom i 11. gemu stigao do preokreta i vođstva u setovima.

Alkaras je u trećem gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski teniser brejkom u osmom gemu uspeo da stigne do izjednačenja i pobednik se odlučivao u taj-brejku.

Na startu taj-brejka drugog seta Đoković je poveo sa 2:0, ali je Španac izjednačio na 3:3. U 11. poenu Đoković je uspeo da spasi meč loptu, da bi u 16. poenu iskoristio set loptu, slavio sa 9:7 i stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković je u sedmom gemu trećeg seta iskoristio petu brejk loptu i stigao do prednosti od 4:3. U devetom gemu Alkaras je uspeo da spase dve meč lopte i smanji rezultat na 4:5, a u narednom gemu iskoristi petu brejk loptu i u potpunosti se vrati u meč.

Alkaras je posle četiri spasene brejk lopte u 11. gemu poveo sa 6:5, ali je Đoković sigurnim servisom u narednom gemu stigao do izjednačenja i pobednik se rešavao u taj-brejku.

Đoković je u taj-brejku bio sigurniji i pri rezultatu 6:4 iskoristio petu meč loptu i stigao do titule.

Srpski teniser je večeras stigao do 95. titule u karijeri, a četvrte ove godine.

Đoković i Alkaras su odigrali najduži meč u istoriji turnira u Sinsinatiju.

naslovi.net