Saobraćajna policija Srbije i Kosova dobile su na poklon prve primerke kamera za uniforme od Ambasade SAD sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju i smanjenja korupcije. Snimci sa ovih kamera moći će da budu upotrebljeni i kao dokazi na sudu u različitim postupcima

Saobraćajni policajci dobiće danas prve primerke kamera za uniforme koje će ubuduće nositi tokom radnog vremena. Cilj uvođenja ovih kamera je veća transparentnost u radu, povećanje bezbednosti građana i službenika policije, sprečavanje zloupotreba i korupcije. Snimci sa ovih kamera, sčlužiće i kao dokazi na sudu.

“Od 1. septembra saobraćajna policija počinje sa upotrebom kamera za uniforme. Kamere za uniforme koristiće saobraćajni policajci koji kontrolu saobraćaja obavljaju presretačima i na deonici auto-puta na teritoriji Beograda. Kamere za uniforme se koriste odgovorno, a podacima se rukuje bezbedno,“ stoji u Instagram objavi MUP-a Srbije.

Naime, kako je najavljeno iz MUP-a, danas 15. avgusta ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil prisustvovaće u Palati Srbija u Beogradu primopredaji 60 kamera za uniforme policijskih službenika Uprave saobraćajne policije.

Kamere su donirane zahvaljujući Ambasadi SAD i Međunarodnom kriminalističko-istražnom programu pomoći Ministarstva pravde SAD (ICITAP) i Birou Stejt departmenta za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona (INL).

naslovi.net