Ministarstvo prosvete je saopštilo da je ministarka Slavica Đukić Dejanović razgovarala sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti o početku nove školske godine i da je na sastanku istaknuto da će školska godina početi redovno 1. septembra, a da će bezbednost učenika biti stavljena u prvi plan.

Ministarka Đukić Dejanović je rekla da će se saradnja sa sindikatima nastaviti u kontinuitetu i da je uverena da će biti dodatno produbljena „jer samo dijalogom i zajedničkim radom možemo da radimo mnogo više“.

Ministarka je istakla da se nada “dobroj saradnji sa adekvatnim rezultatima” i dodala da se zalaže za bolji materijalni položaj zaposlenih u prosveti, kao i da će učiniti “sve što je u njenoj moći da se prosek plata prosvetnih radnika u narednom periodu dovede do nivoa republičkog proseka u javnom sektoru, što je jedan od osnovnih i prioritetnih zahteva sindikata”.

Ministarka Đukić Dejanović podsetila je da će plate u prosveti biti uvećane od septembra za 5,5 odsto, dok će u januaru povećanje biti za 10 odsto, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je dogovoreno da će se sva otvorena pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva prosvete rešavati u kontinuiranoj, neposrednoj i intenzivnoj saradnji sa sindikatima na češćim sastancima.

Na sastanku su učestvovali predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković, predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dobrivoje Marjanović, predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” Srđan Slović, kao i drugi predstavnici sindikata, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

naslovi.net