Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da nije istina da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nudio Volodimiru Zelenskom oružje u zamenu za nepriznavanje Kosova, o čemu je na društvenoj mreži spekulisala izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon.

“Svakako da nema nikakve istine u tome, to je spekulacija. Susret predsednika Srbije sa predsednikom Ukrajine je nesumnjivo važan. Komunikacija je potrebna na svim nivoima, mi moramo da razumememo pozicije jedni drugih, da razumemo zašto jedna starna ima neki stav” rekao je Podoljak za N1.

Fon Kramon je napisala da je “vrlo verovatno da je Vučić Zelenskom navodno nudio oružje u zamenu za nepriznavanje Kosova”.

Podoljak ističe da je Ukrajina transparentna u načinu naoružavanja svojih trupa.

– Sve što se tiče snabdevanja naoružanjem govori se u zvaničnim saopštenjima. To se odnosi na to i ko šalje municiju, da li koalicija, ili evropska koalicija, ako govorimo o kalibru 155. A ako govorimo o kalibrima 152 mm I 122 mm, mi saopštavamo gde smo kupili. To je prilično deficitarna municija. Rusija je uspela da sa tržišta skoro sve pokupi za sebe. Mi imamo zvanična saopštenja i ta zvanična saopštenja govore i o izvorima municije. U ovom trenutku mi nemamo zvanična saopštenja da dobijamo municiju iz Srbije – rekao je Podoljak.

naslovi.net