PODGORICA – Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor u odnosu na dva državljanina Srbije, J.L. i A.M., koji se sumnjiče da su na teritoriji Crne Gore izvršili produženo krivično delo falsifikovanje novca.

Odbijene su žalbe branilaca osumnjičenih, rešenje o pritvoru je potvrđeno, saopštila je sudija i portparol Ivana Becić.

“Pritvor je osumnjičenoj J.L. određen zbog opasnosti od bekstva, jer je strani državljanin koji u toj zemlji ima zaposlenje, a u Crnoj Gori nema prijavljeno prebivalište niti boravište, pa bi boravkom na slobodi mogla napustiti Crnu Goru i ometati vođenje krivičnog postupka, dok ne stoji pritvorski osnov opasnost od ponavljanja dela, budući da nije ranije osuđivana”, saopšteno je iz ovog suda, preneo je podgorički portal Dan.

Osumnjičenom A.M. sudija za istragu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od ponavljanja dela, jer se radi o licu koje je strani državljanin i ranije je osuđivano, navodi se u saopštenju i dodaje da je reč o osobi koja često ulazi i izlazi preko granice Crne Gore i Srbije, pa bez obzira što mu se porodica nalazi u Podgorici, on bi boravkom na slobodi mogao da napusti državi i na taj način omete vođenje krivičnog postupka, odnosno da ponovi isto krivično delo.

Odlučujući po žalbama branilaca okrivljenih, krivično veće ih je odbilo kao neosnovane i neutemeljene.

indeksonline.rs/Tanjug