LISABON – Papa Franja danas je u Lisabonu, tokom masovne mise održane na otvorenom za oko 1,5 miliona ljudi, poručio mladima da su potrebni katoličkoj crkvi i pozvao ih da slede svoje snove.

“Ne bojte se”, rekao je papa pred brojnim hodočasnicima, od kojih su mnogi kampovali tokom noći kako bi mogli da zauzmu mesto na misi za Svetski dan mladih, veliki katolički festival, prenosi AP.

Franja se uglavnom držao svog govora, ali je ponovo preskočio veliki deo pripremljene propovedi i nastavio da improvizuje kao i tokom prethodnih pet dana svoje posete Portugalu, navela je agencija.

Poglavar rimokatoličke crkve je poslednji dan petodnevne posete Portugalu počeo tako što je probudio hodočasnike koji su spavali na otvorenom, dok je sveštenik Đ puštao rege muziku i hrišćanske himne sa ozvučenja.

Papa Franja je došao jutros do svetilišta Fatima u svom “papamobilu”, a onda je odustao od govora u korist otvorenih razgovora sa mladima.

On je najavio da će sledeći Svetski dan mladih, veliki festival katoličke vere, biti održan u Seulu u Južnoj Koreji 2027. godine.

To znači da će se festival vratiti u Aziju prvi put od 1995. godine, kada su milioni ljudi prisustvovali misi koju je držao tadašnji papa Jovan Pavle II u Manili, na Filipinima.

indeksonline.rs/Tanjug