Srpski pevač Rajko Lalić (63) uhapšen je u Kninu. Kako navode hrvatski mediji, pevač je uhapšen zbog povrede ugleda Republike Hrvatske.

Naime, kako se dalje navodi, policija je sprovela istragu u okviru koje je ustanovljeno da je osumnjičeni izvodio pesme iz 1995. godine u kojima se Republika Hrvatska izvrće ruglu i javno omalovažava.

Pevač je u okviru tog nastupa nosio određene znakove i odevne predmete koji pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, što je završilo i na društvenim mrežama i time je prekršen član 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navodi se dalje.

Osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je krivična prijava dostavljena Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku i protiv njega će biti podnet i Optužni predlog, piše Crna-hronika.info.

Šibenik IN objavio je i kako je policija imala saznanja o tim snimljenim događajima koji se nisu dogodili u Kninu, ali kad je osumnjičeni došao na područje Knina, priveden je.

Inače, Lalić je pevač muzičke grupe “Srpska tromeđa” koja je nastala još 1995. godine i ima 20 albuma.

Ovaj bend uglavnom nastupa na lokalnim manifestacijama u Hrvatskoj, izvodi krajiške pesme, a baza im je Strmica kod Knina, gde su često na folklornoj manifestaciji “Selo Tromeđe”.

Jedan od albuma iz 1995. godine je i “Rodni Kninu stari srpski grade, šta u tebi sad ustaše rade”.

naslovi.net