Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je dužan Nemcima jedno izvinjenje, jer smo od njihovih službi dobili uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju podatke u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

– Dužan sam Nemcima jedno izvinjenje, mi smo proveravali i razgovarali sa pripadnicima nemačke službe u prethodnih 20 dana, od tvrdnji Bratislava Gašića da prikrivaju ubice u slučaju Olivera Ivanovića, dobili uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke – rekao je Vučić.

U svoje ime tražim da prihvate izvinjenje, poručio je srpski predsednik.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Skupštini Srbije u junu da je slučaj ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića rešen.

– Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom taj čovek da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan -rekao je Gašić u Skupštini Srbije navodeći da je to rezuiltat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a, BIA.

To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen, naveo je tada Gašić.

naslovi.net