“To je Viktor (Orban) uslovno govorio, a suština je da se nadamo da nikada nikome neće pasti na pamet da napadne ono što smo mi platili i izgradili”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući izjavu mađarskog premijera da će “Srbija i Mađarska napad na Južni tok smatrati kao objavu rata”. Vučić je naveo da je “za nas to od presudnog značaja, imamo velike rezerve gasa, ali ne može naša mreža da crpi dovoljne količine jer nije tolika propusna moć.”

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li podržava izjavu premijer Mađarske Viktor Orban da bi napad na Južni tok bio razlog za rat.

– Nemamo naznaka da je tako nešto moguće, a za nas bi to bila kataklizma – kazao je Vučić.

On je danas obišao rekonstruisani put Raška – Novi Pazar. U pitanju je deonica koja sen alazi se na magistralnom putu Beograd – Kraljevo – Raška – granica sa Crnom Gorom.

O sastanku sa Lajčakom
Upitan da li je od specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka čuo plan za oživljavanje dijaloga Beograda i Prištine, rekao je da je “ideja mnogo, ali da rešenja ponestaje.”

– Mogli smo da sedimo po 10 sati, plašim se da ne bi došli do rešenja, kada razgovarate sa ljudima koji neće da ih traže. Kurtijeva želja je da protera srpski živalj – kazao je Vučić i istakao da smo “hiljadama milja daleko od formiranja Zajednice srpskih opština”.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija a na kojoj je navodno Goran Rakić iz Srpske liste snimljen kako se provodi na jahti na Budvi, a zapravo je osnivač Amazona Džef Bezos na letovanju u Italiji.

naslovi.net