BEOGRAD – Posle smene inspektora Slobodana Milenkovića povećan je nivo ugroženosti njegovog života, saopštila je danas advokatska kancelarija Tomanović.

Nakon prijema informacije iz profesionalnog i kredibilnog izvora, Milenković traži od nadležnih da mu hitno dodele fizičku zaštitu, navodi se u saopštenju.

On će obavestiti nadležne o imenima šefova narko klana koji su prihvatili “realizaciju njegove likvidacije, kao i o imenima potencijalnih realizatora”, kao i fotografije osoba za koje sumnja da pripadaju državnim strukturama kako snimaju pojedine objekte koji su ocenjeni kao pogodni “za zlo koje mu spremaju”.

Milenković će obavestiti nadležne i o lokacijama na kojima je uočena intenzivnija pratnja i snimanje.

“Milenković i Mitić se neće obeshrabriti, jer su se opredelili za pravnu kulturu i zakon, a ne za političke, državne i finansijske gigante i njihovu kulturu nasilja i kult manipulacija”, navela je advokatska kancelarija.

Dodaje se da oni svojim postupanjem šalju jasnu poruku da zakletva koju su dali građanima Srbije nije samo forma i da još ima smisla biti pošten, profesionalan i hrabar.

MUP Srbije