Sjajnu igru ponovo su prikazale izabranice Đovanija Gvidetija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pobedom nad selekcijom Holandije sa 3:1 u setovima.

Naše devojke će se u finalu sastati sa selekcijom Turske, koja je bila bolja od Italijanki sa 3:2 u setovima.

Odlično su ušle naše odbojkašice u meč, i tokom prvog seta u potpunosti su imale kontrolu nad dešavanjima na parketu, što su na kraju krunisale osvojenim setom – 25:21.

U drugom setu usledio je pad koncentracije, i neverovatna igra Holandije, koja je već u prvih desetak poena imala veliku razliku. Uspele su to Holanđanke i da zadrže do kraja seta, i dođu do izjednačenja – 15:25.

Činilo se u tim momentima da su Holanđanke u naletu, i da će biti teško igrati protiv njih u nastavku, pogotovo do sredine seta, kada su konstantno imale tri ili četiri poena prednosti.

Ipak, onda je proradio srpski inat, i na scenu je stupila Maja Ognjenović, koja je sa dva fenomenalna kuvanja vratila našem timu rezultatsku neizvesnost.

TOK MEČA

IV set

11:11 – Zaličio je početak ovog seta na prethodni, kada je Holandija bolje počela, ali su odna naše devojke upalile “motore” i okrenule sve u svoju korist. Izjednačeno je sada.

0:0 – Počeo je četvrti set!

III set

25:22 – Vodile su Holanđanke, ali nisu se predale naše odbojkašice! Na kraju, uspevaju da preokrenu u potpunosti i osvoje novi set, i ponovo dođu do prednosti.

12:15 – Iako su i u trećem setu Holanđanke krenule dosta moćno, uspele su naše devojke da se približe, i održavaju egal. Ipak, na kraju dva vezana poena i primoran je na tajm-aut Gvideti.

0:0 – Počeo je treći set! 

II set

15:25 – Već veliku prednost je stekla Holandija na početku seta, te su do kraja samo održavale ritam i došle do izjednačenja.

6:15 – Nastavljaju Holanđanke sa agresivnom i jakom igrom, i primoran je Gvideti da traži tajm-aut.

4:11 – Holanđanke imaju veliku prednost. Pogrešila je sada Boškovićeva na servisu. Ipak, Sara Lozo prekida seriju i osvaja poen kroz dvojni blok.

2:7 – Pomalo problematičan početak za Srbiju. Holanđanke su pronašle ritam i već imaju osetnu prednost.

0:0 – Počeo je drugi set!

I set

25:21 – Odlično igra Srbija! Uspevaju izabranice Đovanija Gvidetija da dođu do prvog seta i povedu u ovom polufinalu!

16:12 – Uspevaju Holanđanke da se vrate posle tajm-auta i vežu dva poena. Ipak, ponovo su naše odbojkašice uhvatile rezultatsku prednost, i posle servisa Lozo Srbija ima velikih 4 razlike.

12:9 – Još jednom odlična Tijana Bošković! Morao je da zatraži tajm-aut trener Holandije.

10:8 – Greši na servisu Stevanovićeva. Odlično potom Tijana Bošković realizuje idealno dignutu loptu i pogađa na sedmi metar. I još jednom Tijana odlično prati igru, dočekala je grešku protivnica i samo spustila loptu sa mreže u polje.

5:5 – Velika borba se vodi od prvog poena. Potpuno ujednačeno je na obe strane, poeni traju dosta dugo, i čini se da je pred nama izuzetno zanimljiva odbojkaška predstava.

naslovi.net