Vižljav beše mladić od svega šesnaest leta, ali na terenu brz kao munja, njegova igra bila je poput prirodne katastrofe za protivnike – nezaustavljiva i razorna. Njegova specijalnost bili su golovi, i to ne bilo kakvi, već golovi koji su ostavljali bez daha. Bio je istinski majstor sa loptom i snažnim skokom, gotovo kao div kad se vine u zrak. Golmani su bili njegova omiljena meta, a njegove udarce nisu mogli ni da naslute dok bi lopta već bila u mreži.

Gledajući sa visine, kao da je bio iznad svih, za one koji ga nisu znali nedodirljiv , a u stvarnosti pravi brat, drug i čovjek velikog srca koji bi svoje poslednje za druga dao .
Ćupe je osvajao srca navijača svojom nevjerojatnom igrom. Dovoljno je bilo samo dodati mu loptu, a on bi je pretvarao u umjetničko djelo. Bio je golgeter bez premca, a njegova slava rasla je brže nego što su ljudi mogli da prate.

Nije se rodio još takav talenat. Ćupe je bio jedinstven, jednostavno bez kopije . Igrao je širom bivše Jugoslavije, od Vardara pa do Triglava. Bio je poput diva, a majka takvog rodila nije .

Nakon što je stekao slavu u klubovima poput Partizana, Spartaka, Trepče, Borca i Radničkog iz Niša, posle kraće internacionalne karijere došao je u svoj Novi Pazar bez kog mogao nije , zatim u Ibar Rožaje, gdje je nastavio svoju legendarnu karijeru. Ćupe nije bio običan nogometaš; bio je ikona, legenda koja živi i koja će živjeti zauvijek u sjećanjima svih ljubitelja nogometa.