U šumi u naselju Hajdukovo u Subotici sinoć je došlo do obračuna i pucnjave među migrantima, a epilog je troje povređenih i jedan ubijen, potvrđeno je za Euronews Srbija u MUP-u.

Na licu mesta izvrđen uviđaj od strane Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Policija je jutros pokrenula veliku akciju suzbijanja migranata na severu zemlje. Akcija je otpočela rano jutros, a na meti su krijumčari migranata na području Subotice, Sombora i Kikinde.
Na terenu je prisutan veliki broj pripadnika MUP-a.
Učestali obračuni migranata
Poslednjih nekoliko meseci učestali su obračuni migranata na severu zemlju. Pre samo četiri dana došlo je do pucnjave na parkingu jednog megamarketa u Subotici. U obračunu je jedna osoba ranjena.

Pucnjava se dogodila u blizini centra grada. U subotičkoj policiji su naveli da je u pitanju bio sukob između migranata.
Osoba koja je ranjena prebačena je u Opštu bolnicu Subotica. Granični pojas Srbije i Mađarske je u poslednje vreme bio često mesto sukoba krijumčarskih grupa.

Meštani naselja oko Subotice, koja se nalaze u graničnom pojasu sa Mađarskom, policiji su ranije prijavljivali pucnjave iz obližnjih šuma.

Pucnjava krajem jula
Krajem jula (25. 7.) građni su policiji prijavili pucnjavu u šumi na periferiji naselja Hajdukovo. Policija je izašla na lice mesta i pretragom terena u blizini auto-puta, zatekla beživotno telo državljanina Avganistana, kao i jednog njegovog povređenog sunarodnika.
Policiji je iz subotičke bolnice naknadno prijavljeno da se kod njih nalazi još jedan povređeni migrant, navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Subotici.

Kako je policija saopštila tokom ove pucnjave niko od državljana Srbije nije povređen, niti su građani bili neposredno ugroženi.

Na utvrđivanju okolnosti pucnjave radili su pripadnici Žandarmerije i Policijske uprave u Subotici.

euronews.rs