RAŠKA – Kroz projekat „Podrška porodici” nastavlja se ulaganje u buduće generacije i briga o najmlađima u Srbiji i regionu.

Raška, 20. septembar 2023. godine – Zahvaljujući donaciji MK Group i AIK Banke, koje su u okviru programa „Podrška porodici” uložile 25.000 evra u vrtić „Veselo detinjstvo” u Raškoj, unapređeni su uslovi u kojima odrastaju mališani predškolskog uzrasta. MK Group u ovoj opštini posluje u okviru svoje turističke divizije, gde se nalazi hotel Grand Kopaonik. U godini u kojoj proslavlja važan jubilej, četiri decenije uspešnog poslovanja, MK Group je zajedno sa AIK Bankom za ovaj društveno odgovorni program izdvojila 350.000 evra za vrtiće u osam opština u Srbiji.

Donacija vrtiću u Raškoj iskorišćena je za obnovu prostorija koje služe za igru i boravak dece. Mališani su dobili i nov mobilijar za sobe kao i didaktički nameštaj koji će im služiti za podsticaj kreativnosti i učenje. Ulaganje u obnovu vrtića ima za cilj celokupno poboljšanje iskustva boravka dece u predškolskim ustanovama, kao i mogućnost boljeg razvoja učenjem kroz igru. „Izuzetno nam je zadovoljstvo što možemo svečano da otvorimo i pokažemo kako smo pripremili tri radne sobe u kojima će naša deca boraviti. Za to su zaslužne kompanije MK Group i AIK Banka i hvala im što su nas prepoznali u mnoštvu predškolskih ustanova u Republici Srbiji”, rekla je Violeta Knežević, direktorka vrtića Veselo Detinjstvo u Raškoj.

„Podrška porodici, deci i mladima strateški su fokus našeg društveno odgovornog programa, a ove godine odlučili smo da podržimo vrtiće u celom regionu, u zajednicama u kojima poslujemo. Kako ove godine obeležavamo 40 godina MK Group uz slogan “Slavimo budućnost”, verujemo da je najbolji način da to uradimo upravo kroz ulaganje u decu. Za osam vrtića u Srbiji, zajedno sa AIK Bankom, izdvojili smo ukupno 350.000 evra, a među njima je i vrtić „Veselo detinjstvo” u Raškoj. Nastavićemo da ulažemo u nove generacije koje su naša budućnost”, izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

Periša Ivanović, pomoćnik Izvršnog odbora AIK Banke podsetio je da poslovnu strategiju temelje na odnosu prema zaposlenima, klijentima i društvenoj odgovornosti. „U okviru projekta „Podrška porodici” posvećeni smo najmlađim članovima društva i verujem da će ova donacija pomoći deci i vaspitačima da odrastaju, odnosno rade u još boljim uslovima”, rekao je Ivanović.

Obilasku vrtića povodom uspešnog završetka donacije prisustvovali su Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave Kraljevo i Nemanja Popović, predsednik Opštine Raška.

U narednom periodu biće obeležen i završetak radova u ostalih sedam vrtića u Srbiji koji su primili donacije, a do kraja godine ukupno će biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu, za koje su MK Group i AIK Banka izdvojile 750.000 evra.

indeksonlajn